Kukkaterapia

Englantilainen lääkäri ja tutkija Edward Bach (s. 1886) oli kiinnostunut vaihtoehtoisista hoitomuodoista perinteisen lääketieteen rinnalla. Elämäntyönään hän etsi kasveja, joilla ihmiset saataisiin käsittelemään negatiivisia tunnetilojaan, jonka kautta voisi välttää sairastumiset.

38 eri uutetta

Bachin menetelmästä löytyy loppuen lopuksi 38 eri uutetta ja nykyisin kukkatippoja käytetään laajasti Englannissa sekä Saksassa. Raaka-aineet kukkatippoihin tulee luonnonmukaisista kasveista ja ne valmistetaan niin sanottuina keittometelminä tai aurinkomenetelminä. Joissain Euroopan maissa käytetään ensiaputilanteisiin suunnattua Rescue Remedya jopa ambulansseissa.

Kukkatippojen käyttö

Kukkaterapia sopii hyvin käytettäväksi tukihoitona muiden hoitojen kanssa sekä niitä voi tarvittaessa käyttää myös sellaisenaan. Homeopaattisia valmisteita ja kukkaterapiatippoja ei suositella käytettävän samaan aikaan. Kukkaterapiatipat eivät aiheuta sivuvaikutuksia, eikä niitä voi varsinaisesti yliannostella.

Kukkatippoja käytetään niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Käyttötapoja on mm. laittaa tipat veden joukkoon ja juoda neste, tiputtaa tipat suoraan kielelle tai iholle, sekoittaa tipat vartalovoiteeseen tai -öljyyn jne.