Karnosiini

Karnosiini on dipeptidi, eli kahdesta aminohaposta, alaniinista ja histidiinista koostuva peptidi. Tarkemmin se on luokiteltu neuropeptideihin (hermoston toimintaan vaikuttavia viestimolekyylejä).

Karnosiinin lähteet

Karnosiini on hyvin yleinen dipeptidi ja sitä on niin kaloissa, linnuissa, matelijoissa, nisäkkäissä kuin ihmisissäkin. Ihmisessä karnosiinia esiintyy erityisesti lihas- ja aivokudoksissa. Karnosiinin selkeää fysiologista tehtävää ei vielä tunneta, mutta se toimii lihasaineenvaihdunnassa puskuroivana aineena. Ravinnossa karnosiini on myös alaniinin (aminohappo) lähde.

Liha, kala ja kananmuna ovat eläinkunnan tuotteista hyviä karnosiinin lähteitä. Kasvilähteistä hyviä lähteitä ovat merilevä, pavut ja  useimmat vihreälehtiset kasvit. Näissä kaikissa on runsaasti alaniinia, josta keho valmistaa tarpeen mukaan karnosiinia.

Lisäravinnekäyttö

Lisäravinnekäytössä karnosiinitasojen nousua elimistöön saadaan nauttimalla joko karnosiinia tai beta-alaniinia. Karnosiinin lisäravinnekäyttöä ei suositella lapsille, joiden aivot ovat vielä kehitysvaiheessa.

 • Pakkauskoko: 60 tabl.

  Tri Tolosen Sport-Carnosin 600 mg on vahva karnosiinia, E-vitamiinia ja sinkkiä sisältävä ravintolisä.

  39,95 €
 • Pakkauskoko: 60 tabl.

  Tri Tolosen Carnosin forte 400 mg on vahva karnosiinia, E-vitamiinia ja sinkkiä sisältävä ravintolisä.

  30,95 €
 • Pakkauskoko: 80 tabl.

  Leader Vahva Karnosiini. Ravintolisä.

  19,95 €
  28,95 €
 • Pakkauskoko: 60 tabl.

  Carnomax 400 Extra Strong -karnosiinitabletit sisältävät L-karnosiinia 400 mg / tabletti. Ravintolisä.

  26,95 €
  34,80 €
 • Pakkauskoko: 60 tabl.

  Carnomax 600 mg Extra Strong on vahva karnosiinia ja E-vitamiinia sisältävä ravintolisä erityisesti urheilijoille ja ikääntyville. Valmistettu Suomessa!

  38,95 €