Astaksantiini

Astaksantiini on ksantofylli-karotenoidi. Kuten monet karotenoidit, se on rasvaliukoinen pigmentti. Karotenoidien, kuten astaksantiinikin tuottajana luonnossa toimivat kasvit ja levät.

Astaksantiinia luonnon lähteistä

Muun muassa äyriäiset ja lohi saa värinsä astaksantiinista käyttäessään ravinnokseen silakkaa ja kilohailia, jotka taas syövät valtameren mikroleviä, jotka tuottavat astaksantiinia.

Merenelävien astaksantiini sitoutuu niiden lihaksiin ja kehon pinnalle, jolloin ne saavat astaksantiinin punertavan värin. Flamingot saa myös värinsä astaksantiinista, koska ne syövät äyriäisiä ravinnokseen.

Ihmiselle luontaisia astaksantiinin lähteitä ovat siis äyriäiset ja lohi.

Astaksantiinivalmisteet

Astaksantiinin ainutlaatuisen molekyylirakenteen ansiosta se läpäisee elimistön solukalvot ja asettuu lipidikerrosten väliin. Astaksantiinin tutkitut terveysvaikutukset ovat tästä syystä hyvin vakuuttavia.

Astaksantiinille ei ole annettu virallista suositusta vuorokausiannoksesta, mutta lisäravinteissa yleensä annostukseksi on suositeltu 4-10 mg.

Astaksantiinivalmiste suositellaan nautittavaksi ruokailun yhteydessä imeytymisen tehostamiseksi ja ateriaan olisi hyvä sisältyä hyvälaatuista rasvaa.

 • Pakkauskoko: 30 kaps.

  Solgar Astaksantiini sisältää 5 mg astaksantiinia / kapseli. Gluteeniton ja laktoositon.

  24,95 €
 • Pakkauskoko: 60 kaps.

  Now Foods Astaksantiini on vegekapselissa oleva laadukas ravintolisä. Sisältää 4 mg astaksantiinia / kapseli.

  20,95 €
 • Pakkauskoko: 60 kaps.

  Astaksantiini - E-vitamiinikapselit, ravintolisä.

  26,95 €